Blogia
Àgora

Grec

Preparar una entrevista

http://www.estudiantes.elpais.es

Alguns heu pensat incloure al diari un article amb aquest format. Abans que res, recordeu: trieu bé el personatge, que tinga alguna cosa interessant a dir, i sobretot que us resulte atractiu a vosaltres.

Aprofitem que hem de respondre un comentari d’Ana sobre la possible entrevista a Daniel Arenas per a donar-vos a tots algunes orientacions.

D’entrada estaria bé fixar-se en un exemple d’entrevista. Ací teniu el començament d’una apareguda al periòdic premiat l’any passat (la podeu consultar sencera a la secció Hemeroteca de la pàgina web). Fixeu-vos en la introducció, que ens presenta el personatge i el seu entorn. I respecte a les preguntes que podeu fer-li al vostre entrevistat, ací van algunes idees per al cas concret de Daniel, que és escriptor també:

-         Com va començar a planificar la seua obra? Quin propòsit tenia en posar-se a escriure?

-         Va haver alguna font d’inspiració per al tema i els personatges?

-         Es va documentar prèviament? Quines fonts va consultar?

-         Algun personatge de la novel·la està inspirat en la realitat? Si és així, quin tracte va tindre amb ell?

-         Quant de temps tardà en redactar-la? Va trobar dificultats importants en aquest procés?

-         La guerra civil espanyola sembla que torna a estar d’actualitat: algunes pel·lícules i llibres recents la tracten; torna a estar present a les notícies d’actualitat (foses comunes, papers de Salamanca, etc.). Què pensa d’aquest reviscolament?

-         A banda de la novel·la, ha conreat altres gèneres literaris? Tracta en ells els mateixos temes?

-         Hem sabut que prompte es jubilarà de la seua feina com a professor? Què espera d’aquesta nova etapa a la seua vida? Pensa dedicar-li més temps a la literatura?

-         Què creu que pot aportar aquesta història als joves d’avui?

Però la llista podria fer-se més llarga. Vosaltres que heu llegit el llibre de Daniel segur que la podeu ampliar. Bona feina!

Algunes propostes

Algunes propostes

Encetem aquesta secció destinada als col·laboradors del programa El País de los Estudiantes. Com que a classe només ens veiem un parell d’hores a la setmana, aquests missatges poden ajudar-nos a compartir informació i plantejar propostes de treball. Per a fer-vos escoltar només heu d’accedir a l’enllaç “Comentar” que trobareu al final del missatge. Gràcies de nou a tots els qui participeu, i animeu-vos a seguir endavant.

Per començar, en aquesta nota anem a suggerir-vos un parell de temes per a la secció de Societat i Cultura del nostre diari: Homes i dones a la societat actual i Mozart, un músic per a tots. Com sempre, haurem de documentar-nos primer. Esperem que els recursos que teniu a continuació us interessen i aprofiten.

Por qué las mujeres son... ¿más listas? És cert aquest tòpic? El que sí descobrireu llegint aquest article és allò que hauríem d’aprendre d’elles (i n’hi ha molt!).

¿Así que esto era la liberación de la mujer? En aquest reportatge algunes dones conten en primera persona els problemes que troben diàriament per tal de conciliar la feina amb la família.

Más allá del velo L’article retrata com enfronten algunes dones del món àrab un destí de discriminació i lluiten per a superar-lo.

36 países mantienen la discriminación de las mujeres en sus leyes nacionales La notícia denuncia la permissivitat de les lleis en alguns països on les dones patixen discriminacions incomprensibles.

Mozart, el genio de Salzburgo Per a començar a conéixer el músic de l’any. Més informació en aquest altre enllaç.

Si teniu més propostes, o si voleu fer-nos arribar els vostres textos per als articles, ja sabeu: clic a “Comentar”. Fins aviat!